Just nu 20% rabatt på smoking! Smoking specialister Fri rådgivning Handla med Klarna

SKÖTSELRÅD - SMOKING

LÅT SMOKINGEN VILA

Naturliga material behöver tid att återhämta sig. Helst bör du inte bära samma kostym mer än två gånger i veckan, men om du måste – låt den vila minst ett dygn mellan användning. Äger du endast en kostym är ett bra tips att komplettera med en extra byxa då dessa slits mer än kavajen.

FÅ BORT FLÄCKAR FRÅN SMOKINGEN

Det bästa tipset är att agera snabbt och angripa fläcken direkt. Blanda ljummet vatten och några droppar diskmedel och gnugga sedan försiktigt med en trasa eller disksvamp.

TA BORT SKRYNKLOR FRÅN SMOKINGEN

Häng kavajen och byxan på varsin galge i badrummet när du duschar varmt. Fukten från vattenångan slätar ut tyget. Vid svårare skrynklor rekommenderas en klädångare för mer effektiv behandling. Undvik strykjärn då det lätt förstör tyget.

TA BORT DÅLIG LUKT FRÅN SMOKINGEN

Vädra smokingen utomhus i 4-5 timmar. Om lukten fortfarande är kvar kan du hänga kostymen i litet ett rum tillsammans med ett halvt glas ättika under ett dygn och därefter hänga kostymen utomhus för att bli kvitt den fräna doften.

BORSTA SMOKINGEN MED KLÄDBORSTE

Med en klädborste avlägsnar du effektivt smuts av mindre karaktär som t.ex. damm och mjäll. Vi rekommenderar att du tar för vana att borsta av kostymen några gånger om året även om ingen smuts är synlig.

HÄNG SMOKINGEN PÅ EN BRA GALGE

För att bibehålla smokingens passform och inte minst skapa en vacker enhetlighet i garderoben är en bra uppsättning galgar en väl värd investering. Välj en variant med bred ram och axel så att den fyller ut kavajen. Vad gäller material så är cederträ det absolut bästa då det absorberar både fukt och dålig lukt samt håller oönskade skadedjur borta.

ANVÄND RESEGARDEROB

När du är ute och reser, använd resegarderob. Bär den separat eller vik den dubbelt i resväskan och häng upp kostymen så fort du kommer fram.

Vi använder kakor

För att förbättra din upplevelse när du använder våra webbplatser och webbtjänster – använder vi cookies, web beacons och liknande tekniker. Här kan du läsa om vilka olika typer av cookies det finns och hur vi använder dem.